De Vier Eiken


Oosteinde 14 8351 HB Wapserveen
0521-321488 Klik om te bellen

Over De Vier Eiken

Unieke vakantiebeleving voor natuur- en rustliefhebbers in één van de Natuurlodges van De Vier Eiken in Wapserveen, gelegen in het Nationale park van Drenthe.
De lodges zijn modern en comfortabel ingericht voor 4 tot 8 personen en voorzien van alle gemakken van deze tijd.
Door de ligging en architectuur verbonden en verweven met het landschap en de natuur.
Op de begane grond bevinden zich twee slaapkamers met elk twee 1-persoons boxspringbedden en op de 1e verdieping speciaal voor de kinderen één of twee bedstedes met een stapelbed.

De lodges zijn iets verhoogd van het terrein gebouwd met rondom een vlonderterras zodat het lijkt alsof deze zwevend in het landschap
staan. De verdieping is aan de buitenzijde voorzien van een
draagconstructie voor een natuurlijke begroeiing met Hedera zodat de woning
onderdeel wordt van het landschap.
De lodges worden verwarmd met een speksteenkachel, er is een buitensauna en een hout gestookte hottub in het terras geïntegreerd. Geen aangelegde tuinen maar direct omsloten door natuur met een vrije uitloop naar het achterliggende natuurterrein van Natuurmonumenten.

‘de Vier Eiken’ ligt in het buitengebied aan een verbindingsweg tussen Wapserveen en Diever in de Gemeente Westerveld, temidden van het nationale park van Drenthe. Het terrein heeft een oppervlakte van ruim 7 hectare en is in overleg met Landschapsbeheer Drenthe opnieuw ingericht.
Grenzend aan het terrein van de boerderij bevinden zich het Oosterzand en Holtingerveld. Twee vrij toegankelijke natuurterreinen die beheerd worden door Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Ideaal voor de rustzoeker en natuurliefhebber. Naast dit gebied liggen op geringe afstand drie Nationaal Parken; het Drents Friese Wold, het Dwingelderveld en de Wieden-Weerribben. In dit laatstgenoemde park ligt het mooie Giethoorn, ook wel het Venetië van Holland genoemd. De vele wandel-, fiets-, ruiterpaden en zelfs diverse vaste ATB banen, aanwezig in het unieke Zuidwest Drenthe, bieden alle gelegenheid voor ontspanning en actieve recreatie.
Ook op cultureel gebied heeft Zuidwest Drenthe veel te bieden. Naast een eeuwenoud cultuurlandschap met archeologische monumenten, stille landgoederen en middeleeuwse ontginningen, is een bezoek aan de schitterende brinkdorpen Diever, Dwingeloo, Havelte, Ruinen of Vledder meer dan de moeite waard.
Een dagje winkelen of uit eten gaan, een bezoek aan een museum, het theater of de bioscoop kan o.a. in één van de leuke steden in de provincie Drenthe. Op kleine afstand van ‘de Vier Eiken’ liggen de stadjes Steenwijk en Meppel, maar ook de grotere steden Assen, Emmen en Hoogeveen zijn een aanrader.

De Vier Eiken in het kort

Omgeving (binnen 5 km)

Bij dorp
Tussen weiland

Aangesloten bij

Recron

Voorzieningen op eigen terrein

Sauna

Onze locatie

De Vier Eiken


Oosteinde 14 8351 HB Wapserveen
0521-321488 Klik om te bellen