Scandinavisch Dorp Blokhuttenverhuur


Oude Badweg 1 9766 TJ Eelderwolde
0505256867 Klik om te bellen

Over Scandinavisch Dorp Blokhuttenverhuur

Als u van de landweg het terrein oprijdt en de motor afzet, daalt er een stilte neer waarin u alleen nog de vogels hoort.
Fietsers zijn deze stilte al gewend, komend uit de Drentse bossen reden zij de hele dag al zonder onderbreking over vergeten bospaadjes en groen begroeide weggetjes. Verscholen tussen het lover liggen de prachtige Finse blokhutten er verleidelijk bij. U bent er, in het Scandinavisch Dorp aan het Paterswoldsemeer.

Rond het restaurant vindt u een prachtig terras met grote vijver partijen, waar u in de zomermaanden heerlijk bij zonsondergang kunt dineren of een drankje drinken, met uitzicht op het Paterswoldsemeer. En niet alleen in de zomer, ´s winters kunt u ook aardig uit de voeten op de langlaufskies of schaatsen als er natuurijs op het meer ligt.


Het Elanderhûs is een sfeervol Scandinavisch specialiteiten restaurant, waar in de keuken alle gerechten vers gemaakt worden. Het restaurant bestaat uit drie gezellige zalen, waar het haardvuur altijd knus brandt en de kaarslichtjes voor de sfeer zorgen. Overal ziet u de typisch Scandinavische stijl terug; het servies van het merk Figgia, het meubilair van de Krogenasfabrieken en trollen op de schoorsteenmantel. Als u dan met uw kopje koffie en een overheerlijke Noorse wafel bij de openhaard zit, dan voelt u zich helemaal thuis. En als u op een zaterdagavond aan het Smorgasbord (Scandinavisch buffet) heeft meegedaan dan begrijpt u wat wij onder kwaliteit verstaan.

De zestien blokhutten op het terrein bieden een comfortabele overnachtingsmogelijkheid. Elke blokhut heeft een eigen douche en toilet, keukenblok, gaskachel en vier slaapplaatsen.
Wat dacht u trouwens van onze Romantische blokhut met op veilige afstand de berkenboom? (een oud gezegde is dat de berkenboom voor vruchtbaarheid staat).
De Finse sauna bewijst dat de Finnen weten wat goed is voor een mens. Zij weten ook wat gastvrijheid is; je vrienden ontvangen in een sauna.

Op het Paterswoldsemeer kunt u behalve surfen, zeilen, roeien en kanoën, ook vissen. Het strand van de Hoornseplas (een deel van het meer) ligt op loopafstand. Fietsers en wandelaars kunnen in de gehele omgeving hun hart ophalen. De gezellige stad Groningen ligt op 6 kilometer afstand en is goed bereikbaar

Scandinavisch Dorp Blokhuttenverhuur in het kort

Omgeving (binnen 5 km)

Aan meer
Bij dorp
Bij stad

Aangesloten bij

Anwb

Voorzieningen op eigen terrein

Fietsverhuur
Restaurant
Sauna
Speeltuin

Onze locatie

Scandinavisch Dorp Blokhuttenverhuur


Oude Badweg 1 9766 TJ Eelderwolde
0505256867 Klik om te bellen